Пипали - слабке травлення, усуває холод, застій, токсини, відновлює ослаблені функції

467 грн
- На складі
- Код: Pipply Pipali Churna
- +380 (93) 128-99-59
Pipply, Pipali, Перець Пиппали згадувався ще в стародавніх аюрведичних рукописах. Самхіта Чарака, яка вважається найдавнішим і найбільш значним серед дійшли до нас аюрведичних канонів, описує Пиппали як сильний стимулятор для травної і дихальної систем.
Перець Пиппали надає зігріваючу дію, усуває холод, застій і Аму, відновлює ослаблені функції організму.
Перець Пиппали благотворно впливає на горло, лікує закладеність носа і кашель, посилює апетит, застосовується при розладах травної системи (рідкий стілець, гикавка, коліки, блювотний). Він так само є омолоджуючим засобом — головним чином для легких і для Капхи.
Пиппали, приготовлений у вигляді молочного відвару, використовується при хронічних легеневих захворюваннях, наприклад, при лікуванні астми. Перець Пиппали вважається природним афродизіаком і стимулює роботу репродуктивної системи людини. «Causasti pipli» – це унікальний збір, який виготовляється наступним способом: витриманий порошок Пиппали змішують з відваром з перцю Пиппали, який настоюється протягом 8 днів. Завдяки цьому способу Пиппали стає сильнодіючих і міцним, тому використовувати його рекомендується в дуже малих дозах.
Перерахуємо кілька назв зборів на основі Пиппали, які використовуються в Аюрведе: Pippalyasava, Vardhamana pippali, Causasti pippali, Pippali khanda, Sitopaladi curna, Guda pippali та інші.
Лікувальні властивості Пиппали Перець Пиппали є сильнодіючим рослинним компонентом, який широко використовується в якості засобу для продовження молодості в аюрведичній науці Расаяні. Грає найважливішу роль в очищенні організму від шлаків. Покращує травлення, засвоєння споживаних продуктів і прискорює метаболізм.
Заспокоює нервову систему і сприяє спокійному сну. Використовується при хронічній дизентерії і зараження гельмінтами. Полегшує кашель і біль у горлі. Використовується при лікуванні гикавки, нестандартних формах лихоманки, геммороях і анемії. Покращує кровообіг і роботу імунної системи. Благотворно впливає на здоров'я легенів. Виводить токсини з легенів і нирок, а також очищає лімфатичні вузли.
Суміш Пиппали з медом допомагає знизити надмірну кислотність шлункового соку. Використовується для стимуляції роботи мозку.
Знижує частоту нападів бронхіальної астми. Індійське назва Пипли походить від лат. Piper Longum, що в перекладі означає перець довгий. Інші назви цього перцю: Яванська перець, Індійський або Індонезійська довгий перець, Піпа, Сухі сережки, Пиппали. Перець Пиппали надзвичайно ефективний для поліпшення травлення, обміну речовин і засвоєння корисних мікроелементів.
В Аюрведі він використовується в процедурах омолодження і для виведення токсинів з організму. Вважається, що Пиппали покращує взаємодію трьох дош. Крім того, він успішно бореться із застудою і кашлем, є жарознижуючим і прекрасно тонізує мозкову діяльність. Перець Пиппали висушується і може використовуватися як окрема спеція, так і для суміші прянощів. Смак цієї спеції має щось спільне зі смаком чорного перцю. Якщо змішати перець Пиппали з чорним перцем і імбиром, ми отримаємо так звану приправу «Трикату» (що означає «3 спеції»). Це найвідоміший аюрведичний стимулюючий склад, який часто рекомендується при хворобах дихальних шляхів.
Кілька цікавих фактів про Пиппали Батьківщиною цього кучерявого куща вважаються Індія та Шрі Ланка. Плоди, відомі як перець Пиппали, а також його коріння – «pipli mula», широко використовуються в медичних цілях. Свіжі плоди мають солодкуватий смак і охолоджуючим смаком. У висушеному вигляді властивості Пиппали змінюються на протилежні: його смак стає пекучим і гострим, а після вживання залишається зігріваючий ефект. Висушений перець Пиппали використовується для зниження Вата доши і посилення Пітта доші.
В кулінарії: в Індії перець Пиппали зазвичай кладеться в маринади або до м'яса. Він так само входить в марроканскую суміш прянощів для м'ясних страв «ras el hanout» разом з чорним перцем, мускатним горіхом, гвоздикою і куркумою. В Ефіопії Пиппали додають у дуже гостру суміш «berebere», яку теж традиційно використовується до м'яса. Вона робиться з обсмажених до потемніння сухих чилі, з додаванням довгого і чорного перцю, імбиру, насіння коріандру, шамбали і невеликої кількості ажгона. Для солодкого тони кладуть корицю, кардамон, гвоздику і запашний перець. Після декількох хвилин сухого обсмажування всі спеції подрібнюються разом. Солодко-пекучий смак Пиппали добре поєднується з гострими добавками до сирів в фондю або винним соусів.
Основні | |
---|---|
Виробник | Shri Ganga |
Країна виробник | Індія |
Вага | 100 г |
Форма випуску | Порошок |
- Ціна: 467 грн