Продавець Аюрведа розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
246 відгуків
+380 (98) 248-55-60
+380 (93) 128-99-59
Аюрведа магазин
Кошик

Jeera (кумін) у зернах (100gm)

Jeera (кумін) у зернах (100gm)

104 

  • Немає в наявності
  • Код: Jeera (кумин) в зёрнах
+380 (98) 248-55-60
  • +380 (93) 128-99-59
Jeera (кумін) у зернах (100gm)Jeera (кумін) у зернах (100gm)
104 
Немає в наявності
+380 (98) 248-55-60
  • +380 (93) 128-99-59
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Насіння куміну являють собою сухі жовтуваті або сіро-коричневі плоди маленької стрункої рослини з родини коріандру, батьківщиною якої заведено вважати Єгипетську, Сірію й Турцію. Квітки цієї рослини мають приємний запах і багаті нектаром, який приваблює бджіл.
 
На сьогодні кумін широко обробляється в Японії, Ірані, Індії та Росії. В Індії його вирощують майже у всіх штатах. Щорічно на плантаціях виробляється приблизно 35.000 тонн цієї ароматної спеції. Кумін дуже багатий на ефірні олії, білок, кальцій, містить смолисті речовини та цукор. Стародавні високо славили кулінарні властивості насіння куміну. Їх використовують як у суцільному, так і в меленому вигляді. Молотим куміном часто приправляють салати, холодні закуски, сирні маси, бутерброди та інші страви, що не потребують теплового оброблення. Як насіння кумін використовується в різних типах випічки, смажених і тушкованих овочах, у стравах із червоної буряка, смаженої картоплі, а також у соусах і супах. Кумін кладуть у страви з кисломолочних продуктів, простоквашу, йогурт, домашні солоні сири тощо. У гарячі страви кумін рекомендується класти або на самому початку, або за 10-15 хвилин до готовності.

Смак: пряний/гострий

Енергетичні характеристики: зігрівальний ВК — П +

Активні компоненти: ефірні олії, що складаються з кімолу, кіміну та кумінового альдегіду.

Впливає на органи: печінка, селезінка

Впливає на системи: травну, дихальну, нервову

Терапевтична дія: вітрогінна, шлункова, протибольова

Рекомендується у разі: слабкості шлунка, супроводжуваної газами, кольками, головним болем

Протипоказання: підвищена кислотність, висока Пітта

Для лікування вживати у формі: настою, цілих насіння, порошку.

В Аюрведичній медицині кумін (окремо або в поєднанні з меленим коріандром, фенхелем або кардамоном) рекомендується вживати у разі захворювання органів травлення, для прочищення дихальних шляхів, під час кашлю з виділенням слизу, а також для заспокоєння нервової системи.

З куміном можна готувати ароматний лікувальний чай або просто додавати його насіння в їжу. Кумін також сприяє гарній роботі нирок. Густий напій із куміну (2 ч.л. заварені склянкою води) має м'яку проносну та сечогінну дію.

 Кумін виводить з організму шлаки та непереварені відходи їжі. Лікувальний чай з 1 ч. л. насіння кмину, фенхелю та коріандру, залитих 2 чашками киплячої води, прекрасно допомагає перетравлювати їжу, дає силу та поліпшує настрій. Ефірні олії куміну тонізують м'язи кишківника, покращують травлення. Чай із насіння куміну (1 ч.л. на склянку води) усуває нудоту та блювоту, зокрема, у жінок на перших місяцях вагітності.

А ось що йдеться про властивості куміну в давній арабській медицині «Мудрість століть»: «Якщо жувати кумін із сіллю та ковтати, то усувається зайва волога в шлунку. Якщо ж його підсмажити й потім настояти в оцті, він дуже сильно закріплює шлунок і усуває з нього вологі речовини.

Кумін загоює рани, для чого його кладуть прямо в серцевину рани. Кумін дуже корисний для старих і людей із холодною та вологою натурою».

Основні
Країна виробникІндія
Вага0.1 г
  • Ціна: 104 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner