Імбир 20 г — у разі застуди, грипу, нетравлення, блювоти, відрижки, болів у животі, ларингету, артриту.

Пряний терпкий аромат імбиру зумовлений ефірною олією (1,2-3%), а його пекучий смак залежить від наявності фенолоподібної речовини гінгеролу. Крім цього, імбир містить у собі всі незамінні амінокислоти, включно з триптофаном, треоніном, лейзином, метіоніном, феніланіном, валіном та ін.
Смак: гострий/солодкий
Енергетичні характеристики: зігрівальний ВК-П +
Активні компоненти: ефірні олії (1-3%), камфін, феландрин, цинеол, борнеол, цитрал, гінгерол.
Живить тканини: все.
Впливає на системи: травну, дихальну.
Терапевтична дія: загальнозміцнювальна, вітрогінна, потогінна, анальгетик (болітувальна), відхаркувальна, протибольова.
Протипоказання: запальні захворювання шкіри, висока температура, кровотечу, виразки
Для лікування вживати у формі: настою, відвару, порошку (250-500 мг). Імбир зміцнює пам'ять, лікує печінку, посилює статеву потенцію, розсіює гази в кишківнику, розчиняє густу, липку слиз, що утворюється на стінках шлунка, кишок та інших органів. Всі ці чудодійні властивості імбиру зумовлені тим, що він містить велику кількість агні — біологічного «вогню», керівного обміну речовин. Регулярне застосування імбиру в їжі в невеликих кількостях збільшує внутрішнє тепло, пробуджуючи апетит і стимулюючи травлення, зігріваючи шлунок і кров. Як зауважує Мюнхенський журнал «Бунте»: «Імбир розріджує кров, завдяки чому мозок краще забезпечується киснем. З цієї причини імбир дуже корисний людям, зайнятих інтелектуальною працею, журналістів, діячів мистецтва ». Імбир є простим і ефективним засобом для зняття головного болю, у разі ударів, розтягнень, болю в спині (радікуліт): у цих цілях використовується імбир у формі пасти (імбирний порошок + кілька крапель гарячої води), у компресах і лікувальних ваннах.
Імбир застосовують також у разі паралічу, жовтухи, глистових захворювань, поносі та харчового отруєння. Імбир — НАЙКРАЩЕ
ЗАСІБ ПРОТИ ТОКСИНІВ. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку та млявість у всьому тілі, якщо ви часто втомлюєтеся і відчуваєте подразнення, якщо ваші очі втратили блиск, а шкіра має блешенький колір, якщо з рота погано пахне, і у вас немає апетиту, отже, у вашому організмі занадто багато токсинів, які, відкладаючись у клітинах тіла, отруюють весь ваш організм і призводять до різних хвороб. Повернути апетит, гарний настрій, свіжий колір обличчя та ясність очей допоможе ІМБІРНИЙ ЧАЙ. ІМБІРНИЙ ЧАЙ корисний абсолютно всім. Він посилює травний вогонь, нейтралізує токсини, що скупчилися в шлунку, і допомагає краще засвоювати їжу. Пити його треба невеликими ковтками до або після їди. Крім усього іншого, імбирний чай —
ЧУДОВА НАТУРАЛЬНА ЗАСІБНІСТЬ ВІД ПРОСТУДИ! Він лікує запалення горла, кашель, нежить, закупорювання легенів і бронхів. Якщо наприкінці дня Ви відчуваєте втому або біль у всьому тілі, рекомендується прийняти ІМБІРНУ ВАННУ. Деякий час кип'ятіть 10 грамів (1/5 пакета) загорнутих у марлю імбирних пластівців в одному літрі води та вилийте у ванну разом із марлевим мішочком. Така ванна поверне вам сили та красу, створить стан свіжості та розслабленості та полегшить біль у тілі. Імбир також допомагає під час лікування артритів (завдяки своїй зігрівальній дії) і усуває спазми під час менструації (викличені переохолодженням).
Паста з меленого імбиру — гарний домашній засіб у разі болів у м'язах і голові. Імбир приймають для припинення поносу, для усунення шкідливої дії тваринних отрут. У разі чутливого до подразнення гортані імбир вживають разом із медом і мигдальною олією. Імбир вживають як приправу та після їди — для поліпшення перетравлення їжі. Для цього беруть невелику кількість розмеленого імбиру (на кінчику ложки) або невеликий шматочок цілісного імбиру і, пожовтувавши в роті, повільно ковтають. Доза разового застосування імбиру всередину — приблизно 3 грами. Імбир також широко застосовується як спеція в кулінарії. Особливо корисний він у холодну погоду та в холодному кліматі. Імбир робить їжу легко засвоюваною й надає їй злегка гоструватий, пряний смак. Його використовують для приготування солодощів, компоту з груш, мармеладу та зацукрованих фруктів. Імбир надає тонкий смак супам, особливо фасолівим, картопляним, а також соусам і всім різновидам рисових страв. Скибочок імбиру можна додати в другу страву під час приготування та вийняти її перед подаванням на стіл. А якщо під час кип'ятіння молока додати один скибочок сухого імбиру (завдовжки приблизно 2 см), у вас не буде проблем із його засвоєнням. Якщо ви маєте намір позбавити свій шлунок токсинів і зробити своє травлення досконалим, Аюрведа рекомендує щодня з'їдати трохи імбиру. Корисно також жувати імбир після їди — це очищає порожнину рота та створює в роті приємний запах.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ямуна |
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Імбир |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Вага | 20 г |
- Ціна: 28 ₴