Чорна сіль гімалайська натуральна 200 gm
Хоча чорна сіль і називається чорною, вона має червонувато-бурений колір завдяки тому, що в ній міститься певна кількість мінералів і заліза. Як і біла сіль, вона продається пресованою й меленою, і зберігати її краще в сухому прохолодному місці.
Ця сіль не може повністю замінити морську або їдальню сіль, позаяк має специфічний запах (він схожий на запах звареного вкруту яєчного жовтка). Мабуть, через наявність у ній невеликої кількості сірководню.
Вміст NaC (хлорид натрію)l у чорної солі нижчий, ніж у звичайній кухонній солі. У цьому зв'язку чорна сіль безпечніша, порівнюючи з кухонною, з погляду відкладення її в суглобах.
Чорна сіль є головним інгредієнтом у популярній індійській приправі "чата масала" (приправа для салату), яку додають у фруктові салати та в підсмажені горіхи.
Чорна сіль успішно застосовується, як замінник кухонної солі. Чорна сіль багата йодом, калієм, сіркою, залізом та іншими мікроелементами. Кладеться абсолютно в усі страви, куди кладеться звичайна сіль.
Недостатком є невеликий яєчний присмак, але в поєднанні з іншими спеціями він стає непомітним. Чорна сіль у звичайних дозах не викликає утримання в організмі води, як це роблять інші типи солі.
В Індії чорна сіль входить до «домашньої аптечки». Згідно з Аюрведе — давньою медичною наукою чорна сіль — містить елементи води та вогню, сприяє нормальному функціонуванню травної системи та ясності інтелекту.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.2 г |
Виробник | Ямуна |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 70 ₴