Шафран справжній 1 г — очищає кров, посилює статеве відчуття, загальнозміцнювальне, нормалізує менструальний ц
Хімічний склад: речовина кроцин (пряний жовтий пігмент), що міститься в шафрані, високо цінується на сході за свої ароматичні та сильні фарбувальні властивості. Також шафран містить глікозиди, ефірну олію, камедь, флавоноїди, цукор, солі кальцію та фосфору, вітаміни В1 і В2.
Шафран як спеція в кулінарії. Варто додати малу товщину шафрану в страву, як вона набуде м'якого золотистого кольору та своєрідного запаху. У європейській кухні шафран з успіхом застосовують для фарбування й ароматизації кондитерських борошняних виробів (печив, кексів, кулічів, булочок) а також у виробництві сиру, солодощів, у стравах із рису, напоях і для додання акценту лікерум, мусам, фруктовим підливкам і кремам. На Близькому Сході, в італійській та іспанській кухні він займає важливе місце в рецептурі страв із рису (солодкі рисові пудинги, пряний рис, різні плови). Гурмани рекомендують перед вживанням трохи підсмажити жилки шафрану на сухій сковороді на слабкому вогні, потім розтерти їх у порошок і розмішати в столовій ложці теплого молока. Потім влити молоко в страву, яку треба ароматизувати.
Поряд із пряними властивостями, шафран ще й консервант. Їжа, яка зазвичай швидко прокисає, з шафраном добре зберігається кілька діб.
Смак: солодкий/гострий/гіркий/.
Енергетичні характеристики: охолоджувальний ВКП
Активні компоненти: пікроцин, шафранал, каротиноїдний пігмент.
Живить тканини: плазма, кров, нервові клітини.
Впливає на системи: кровоносну, травну, жіночу статеву, нервову.
Терапевтична дія: очищає кров, посилює статеве почуття, загальнозміцнювальна, відновлювальна, нормалізує менструальний цикл, вітрогінна, протибольова.
Протипоказання: вагітність (може спровокувати викидень), у великих дозах має наркотичну дію.
Для лікування вживати у формі: настою, порошку (від 100 до 200 мг), у молоці. Використовувати в дуже маленьких дозах. Згідно з Аюрведом, шафран корисний усім без винятку. Він має тонізувальну властивість і живить усі клітини організму, головно, кров.
Шафран очищає нирки та сечовий міхур, згладжує шкіру та покращує колір обличчя, зміцнює серце та нервову систему, допомагає в разі мігреней і виразки шлунка. Він зміцнює печінку, груди та органи дихання. Прийняття всередину 300 мг шафрану перед породами дуже полегшує їхнє протікання — це випробуваний засіб. Шафран із медом застосовують усередину для роздроблення каменів у нирках і сечовому міхурі. Примочки із шафрану допомагають у разі сильного головного болю й безсоння. У книзі "Йога трав" відомий знавець Аюрведи, Доктор Девід Фроулі пише, що шафран: "зволяє якостями благості та душевної рівноваги та повідомляє серцю людини енергію любові, відданості та співчуття. З огляду на ці багаті якості шафран є ідеальною спецією для вірних людей, які дотримуються вірного слугунева". Шафран є чудовим стимулювальним обмін речовин засобом, що збагачує всі тканини тіла. Він також виліковує і зміцнює серце та живить жіночі детородні органи.
Вживається у формі: настою, розчину в молоці та у формі порошку. Рекомендована доза — 100-250 мг, 10-12 шафранових жилетів. Як жодна з трав, шафран допоможе вам позбутися надлишку жовчі в організмі.
У поєднанні з гарячим молоком цей вишуканий засіб сприятливо впливає на весь організм, особливо на ріст тонких тканин головного мозку, що дає змогу поліпшити пам'ять, роботу інтелекту, розуму та почуттів. Шафран має колосальну життєву силу — 5 житок шафрану можуть змагатися зі склянкою лимонника, який за своїми лікувальними якостями навряд чи поступається женьшеню.
Протипоказання: Шафран у жодному разі не можна вживати в період вагітності (він може спровокувати викидень) а також у великих дозах, понад 500 мг (у цьому разі він має наркотичну дію).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 0.001 г |
Тип спецій | Шафран |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Склад | шафран |
- Ціна: 272 ₴